ארגז כלים למחקר במדעי החיים (0400.3105)

עודכן: 26.06.2018

שם הקורס באנגלית: Toolbox for Life Science Research.

ימים ושעות הקורס

סוג: הדרכה וירטואלית
מספר קורס סמסטר יום משעה עד שעה בניין חדר מרצה שפה
0400.3105.01 א ב 16:00 18:00 בריטניה 222 פרופ' אלרואי שטיין אורנה עברית
0400.3105.02 א ג 16:00 18:00 גרין 01-קציר ד"ר תום שונברג אנגלית

סילבוס 0400.3105.01:

אופן העברת הקורס: למידה אקטיבית, מול מסך מחשב. משימות שבועיות ומפגשים שבועיים עם המנחה ועם שאר התלמידים באינטרנט.

מנחה: פרופ' אורנה אלרואי-שטיין (הקורס בקבוצה זו יועבר בעברית)

מטרת הקורס: הקניית כלים בסיסיים לביצוע מחקר איכותי ומשמעותי דרך תרגול והתמודדות אישית תוך כדי הנחיה, בתחום הידע שמעניין את התלמיד. הלמידה היא אקטיבית לאורך כל הסמסטר. הקורס יועבר במלואו באופן דיגיטלי תוך שימוש בטכנולוגיה (Big Blue Button) המותאמת ל moodle ומאפשרת השתתפות פעילה של כל התלמידים בזמן אמת. מתוכננות 13 פגישות שבועיות בזמן קבוע (אחה"צ).

משקל הקורס: 3 ש"ס, בגלל ההשקעה הרבה בין המפגשים. המפגש השבועי הוא של 2 שעות אקדמיות (90 דקות באינטרנט).

מספר תלמידים: מוגבל ל-12 משתתפים. הקורס מיועד לתלמידי מדרשה בשנתיים הראשונות של התואר.

כל פגישה תכלול: הצגת המטלה השבועית (3 דקות לתלמיד), דיון פעיל (מנחים + תלמידים), הקניית כלים למשימה הבאה (מנחי הקורס), הגדרת המטלה השבועית הבאה (מנחי הקורס).

נושאי הקורס: הצגה אפקטיבית, עיקר וטפל (חידוד השאלה המחקרית וכלים לניהול זמן), חשיבה ביקורתית, סקר ספרות יעיל, חשיבה יצירתית, סטטיסטיקה ומודעות, אמינות הדיווח, שיטות ותחומים חדשים, מאגרי נתונים, תכנון וכתיבה של הצעת מחקר.

השתתפות: חובה

ציון סופי:

ממוצע ציוני המטלות (80%), השתתפות פעילה בדיונים (20%)

על כל מטלה: מנחי הקורס (50%) + שיפוט עמיתים (ממוצע הציונים מכל אחד מהתלמידים, (50%.

ציונים מאת התלמידים שיחרגו בצורה בוטה מציוני המנחים לא יילקחו בחשבון.

הקריטריונים למתן הציון יוצגו במועד מסירת המטלה.

סילבוס 0400.3105.02:

Mode of teaching: synchronous active online learning, weekly tasks and meetings with the lecturer and other students.

Teacher: Dr. Tom Schonberg

Course goal: Acquiring basic tools for performing quality research via personal training and guidance in the student’s field of interest. Learning is active during the entire semester. The entire course will be delivered digitally using a technology called (Big Blue Button) implemented in moodle that allows active participation of all students in real time. We will have 13 weekly meetings.

Course credit: 3 SHAS, due to homework between meetings. The weekly meetings will be 90 minutes long (two lessons).

Number of students: is limited to 12 participants. Course is intended for Midrasha students in their first 2 years of the degree.

Every meeting: will include presentation of the weekly task (3 min per student), active discussion (teacher + students), tools for next task (teacher), definition of next week’s task (teacher).

Topics: Effective presentation, deciding what is important, time management tools, critical thinking, literature search, creative thinking, statistics and replicability, new methods, databases, planning and writing a research proposal

Participation: Obligatory online

Final grade: Weekly tasks (80%), active discussions (20%).

On every task 50% will be given by the teacher + peer review (50% each). Every peer review that deviates drastically from the teacher scores will be ignored. Grading criteria will be defined with the tasks.