מבוא לנוירוביולוגיה (0455.2237)

0455.2237.02 א א 15:00 16:00 בריטניה 005
0455.2237.03 א ד 15:00 16:00 בריטניה 005

סילבוס:
  1. ארגון ומבנה מערכת העצבים – מערכת עצבים מרכזית (מוח וחוט השידרה), מערכת עצבים היקפית (מערכת העצבים הסומטית והאוטונומית); חלקים ופונקציה.
  2. מבנה וביולוגיה תאית של נוירונים, תאי גליה (אסטרוציטים, אוליגודנדרוציטים ומיקרוגליה- מבנה ,תפקיד ויחסי גומלין).
  3. התפתחות מבנית של מערכת העצבים-כיצד מערכת העצבים מתפתחת ומתארגנת למבנה המורכב בבוגר-יצירת נוירואקטודקם, צינור העצבים, שלב שלוש השלפוחיות, שלב שש השלפוחיות, מוח בוגר. יצירת מערכת העצבים ההיקפית מתאי neural crest .
  4. פגיעות ומחלות במערכת העצבים-מנגנונים ואפשרות לטיפול; פגועות אקוטית ומחלות נוירודגנרטיביות כגון מחלת האלצהימר, טרשת נפוצה, ;ALS מעורבות תאי גליה.
  5. תכונות חשמליות של נוירונים: מבנה ופעולה של תעלות יוניות, מוליכות יונית, פוטנציאל נרנסט (חזרה על מבוא לביולוגיה א׳), עקומת IV ,פוטנציאל פעולה וזרמים לאורך האקסון מודל הודצקין הקסלי.
  6. תקשורת בין תאי עצב: סינפסה חשמלית, סינפסה כימית, שיחרור סנפטי: איחוי ומיחזור וזיקולות, מנגנון מולקולרי של תהליך האיחוי, שיטות מדידה (קיבול, אמפרומטריה, צבעי למעקב אחרי מיחזור ואיחוי וזיקולות) / שחרור קוונטלי.
  7. אינטגרציה סינפטית: סינפסה אינהיבטורית ואקסיטטורית, סומציה בזמן ובמרחב ורשתות תאים, חישוביות ברמה התאית.
  8. פלסטיסיות סינפטית: פסיליטציה, דפרסיה, והסתברות שחרור, LTP, תרומת NMDAR, התנהגות, שמוש בcre lox לNMDAR וקורלציה ל LTP, דינמיות ספיינים וקורלציה ללמידה.
  9. מתא לרשת: דוגמא ממערכת הראיה: מבנה, חיווט, מתן דוגמאות לנושאים שונים מהקורס: רשתות נוירונים פשוטות ליצירת שדה רצפטיבי, זיהוי כיוון תנועה על אינהיבציה ואקסיטציה ויצירת תבניות, פלסטיות.
  10. מחלות מערכת העצבים: סקירה על מחלות מערכת העצבים החל ממחלות ניווניות ומחלות פסיכיאטריות.
  11. ממולקולה להתנהגות: הקשר בין שינויים ברמה המולקולרית התאית לתהליכים פלסטיים במוח והתנהגות בעלי חיים.

נוכחות חובה

הרכב ציון:

מטלת סיום:

בחינה בכתב

ספרות:

1.Neuroscience: Exploring the Brain
Mark F. bear, Barry W. Connors, Michael A. Paradiso; Second/Third Edition

2.From Neuron to Brain: a cellular and molecular approach to the function of the nervous system
Nicholls, Martin, Wallace, Fuchs; Third/Fourth Edition

3.The Neuron: cell and molecular biology
I.B. Levitan and L.K. Kaczmarek, Oxford University; Second/Third Edition

4.Principles of Neural Science