מבוא לבטיחות וביטחון מזון (0466.4003)

עודכן: 15.07.2018

שם הקורס באנגלית: Introduction to Food Safety and Security

 

מרצה הקורס: פרופ' אוהד ניר

 

ימים ושעות הקורס

סוג: שיעור
מספר קורס סמסטר יום משעה עד שעה בניין חדר
0466.4003.01 ב          

 

סילבוס:

This course introduces students to the concepts, programs and policies of food security. The course is designed to meet the needs of students in the fields of life sciences, social sciences, public health and environmental studies. 
 
Course Schedule (1 week, 5.5 hours / day):
Topic 1. Introduction
Topic 2. Definitions and History
Topic 3. Concepts and Measurement
Topic 4. Agro-Economics and Markets
Topic 5. Agro-technologies and genetic modification
Topic 6. Availability I: historical themes affecting food availability
Topic 7. Availability II: does the world produce enough food and will it in the future?
Topic 8. Accessibility: Famines and acute denial of food access
Topic 9. Acceptability: Food as nourishment and health
 
The course will take place on July.The exact dates will be published during the second semester.
דרישות קדם: אין
 
נוכחות חובה
 
מטלת סיום: בחינה בכתב
 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>