על סודות ויסודות החיים: מחקר בפקולטה למדעי החיים

מסתבר שקרניים כבדות משתלמות גם לעסקים ברשת מסתבר שהצמחים בשדה, כמו כולנו, רוצים שיקשיבו להם

לפי עיקרון ההכבדה בטבע ניתן לפתח מערכת לשיפור אמינות המשוב של לקוחות אם מכבידים עליהם במילוי הפידבק.

כמו בטבע, כפי שרק אייל חזק יכול לשאת קרניים כבדות שמעידות על חוזקו הפיזי, כך גם בעסקים: אם מכבידים על הלקוחות במילוי המשוב ברשת (באמצעות ממשק הפעלה שדורש קצת מאמץ), רק לקוחות בעלי דעה ברורה על טיב השירות יתאמצו במילוי המשוב ואמינות המשוב תעלה.

בקרוב נתחיל לשוחח עם הצמחים בשדה על מה בדיוק הם צריכים, וכך החקלאות תייעל את ההשקיה ואת הדישון בשדה...

הצורך בחקלאות מדייקת לייצור יעיל של מזון איכותי, תוך שימור הסביבה בעבור אוכלוסיית העולם הגדלה, גורם היום לחקלאים לרצות לדעת בדיוק היכן וכמה לרסס ולהשקות.

פיתוח של צמחים כחיישנים ביולוגים שמשדרים סינגלים של תחושות לענן המחשוב יעביר תמונה מדויקת לחקלאים על הגידולים בשדות שלהם.
מסתבר שכמו בכל דרמה טובה סודות מהעבר צצים כל הזמן מסתבר שאם רוצים לחסל את היריב צריך להכיר אותו מקרוב

רצף החומצות האמיניות ומבנה החלבון יודעים לספר סודות על ראשיתם של החיים...

חלבונים הם המפתח לחיים כפי שאנו מכירים אותם. חומצות אמינו, אבני היסוד של החלבון, יוצרות בתוכו קוד שעדיין לא פוענח, המעיד על האבולוציה שלו. כך שבדומה לארכיאולוגים המתחקים אחר ההיסטוריה האנושית, אנחנו מתחקים אחר ראשיתם של החיים.

הרצף הגנטי של הווירוסים מחביא בתוכו נקודות תורפה שיכולות להביא לחיסולם...

כשבוחנים את הרצף הגנטי של הווירוס מזהים דפוסים מסוימים החוזרים על עצמם, לעומת דפוסים אחרים שאינם מופיעים כלל. הדפוסים החסרים הם בעצם עקב אכילס של הווירוס ומכאן חשיבותם. פענוח חולשותיו של הווירוס יאפשר פיתוח תרופות שיכולו להשמיד אותו.

מסתבר שמי שיושב בצד בשקט, יודע לפעמים הכל מסתבר שלהאקרים יש הרבה מה ללמוד מחיידקים

תכירו: אצטלנים, יצורים קטנים שאוצרים בתוכם את התשובה לשאלה האם הים והחופים מזוהמים כרגע
מסתבר שלא פשוט לדעת האם הים מזוהם כרגע. יצורים קטנים הנקראים "אצטלנים" שחיים בים מסננים עשרות ליטרים של מים ביום, וכאשר אנו דוגמים בעלי חיים אלו אנחנו יכולים לאפיין בצורה מדויקת את חומרת הזיהום במקום.

להרחבה

תתפלאו, חיידקים יודעים להתחזות כדי להשיג מטרות
מסתבר שסוס טרויאני אינו המצאה של בני אדם. לחיידק הליסטריה יש יכולת להשיג בדיוק את מה שהוא רוצה. הוא יודע "לחמוק מהרדאר" על ידי התחזות ובכך לחדור לכל התאים במערכת החיסונית שלנו ולנצל את כל מה שיש להתאים להציע לו.

להרחבה

מסתבר שהמוח שלנו משתנה כל הזמן מסתבר שאפשר ליהנות משני העולמות

תתרגלו, כל בחירה שאנחנו עושים בחיים משנה פיזית את מבנה המוח שלנו ותפקודו
מסתבר שאפשר ממש להשפיע על פעילות של אזורים במוח ולשנות אותו על ידי התניות פשוטות כמו צליל ולחיצה על כפתור וכך ליצור העדפות והרגלים חדשים.

להרחבה

תכירו: דפניה. יצור זעיר ומרתק שמסתדר נפלא ללא זוגיות.
עד כדי כך, שהדפניות יודעות להתרבות באופן א-מיני. רק ברגע שהן במצב של סטרס הן מייצרות זכרים ומתחילות להתרבות באמצעות רבייה מינית.  

להרחבה

מסתבר שתאי עצב במוח זהירים מאוד בבחירה של חברים מסתבר שצמחים יודעים להגיע ליעד גם בלי GPS

מסתבר שתאי עצב במוח זהירים מאוד בבחירה של חברים
בדיוק כמו שאנחנו בוחרים את החברים שלנו בחיים וברשתות החברתיות, גם תאי העצב במוח בונים יחד רשת תאים שמאפשרת לנו לחשוב, לחוש ולהרגיש. טעויות בקשרים בין תאי העצב עלולות להוביל למחלות קשות.

להרחבה

מסתבר שצמחים יודעים להגיע ליעד גם בלי GPS
הצמח אינו מחכה שיגיעו אליו, הוא מתכנן נכון את גדילת מערכת השורשים שלו כך שתגיע למקומות הלחים, בעלי נוטריינטים גבוהים ואפילו לחוש ולכוון את גדילתו לכיוון מרכז כדור הארץ.

 

להרחבה

מסתבר שסוכר יכול להפוך סוף מר למתוק מסתבר שווירוס יכול להילחם בצד שלנו

תתפלאו, אבל סוכר יכול לעזור בזיהוי ובריפוי סרטן
כל התאים החיים בגוף שלנו מצופים בשכבת סוכרים אופיינית אשר משתנה כשהתא מתפתח או הופך לסרטני. מחקר פורץ דרך מגלה כי נוגדנים המזהים סוכר יכולים לשמש כסמנים חדשניים לזיהוי ואבחון מוקדם של סרטן, ובו בזמן בעלי פוטנציאל לריפוי סרטן. 

להרחבה

מסתבר שוירוס יכול להילחם בצד שלנו
תאי סרטן מפתחים יכולות בריחה והסתרה מהמערכת החיסונית. תוך כדי פיתוח יכולות אלו הם מחלישים את יכולתם להילחם נגד התקפה נגיפית. נגיפים אונקוליטיים מנצלים את הפרצה הזאת כדי להרוג את התא הסרטני ולחשוף את הגידול למערכת החיסונית.

להרחבה

מסתבר ששווה להיות פצצת אנרגיה (ועוד ירוקה) מסתבר שאצל תולעים האופי עובר בתורשה

תתפלאו, אבל למיקרו-אצות יש פוטנציאל להפיק כמויות אדירות של מימן ולהיות מקור לאנרגיה ירוקה
מסתבר שמיקרו-אצות יכולות להחזיר לנו את השליטה על מחירי הדלק. חוקרים בפקולטה למדעי החיים מצאו דרך יעילה להגביר פי 5 את תפוקת המימן ממיקרו-אצות ובכך להפוך למקור אנרגיה מדהים עבור רכבי העתיד.

 

להרחבה

תתפלאו, אבל תולעים מראות לנו שלחוויות שלנו במהלך החיים יש השפעה על הצאצאים שלנו
מחקרים מוכיחים שיש משמעות למה שאנחנו עושים בחיים. כשתולעים מודבקות על ידי נגיף ומפתחות עמידות כלפיו הן מעבירות לדורות הבאים שלהן את העמידות הזו באמצעות מולקולת ה־RNA וזהו למעשה סוג של חיסון שעובר בהורשה. אפילו כששמים את התולעים במצבי סטרס כגון הרעבה או חימום אפשר לראות את ההשפעה גם על הדורות הבאים.

להרחבה

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>