קידום "המהפכה הירוקה השניה" של הודו

שיתוף פעולה תלת-צדדי בין הודו, ישראל ואוסטרליה יביא טכנולוגיה חקלאית חדשה ושיטות שימור מים להודו.

ב-7 בנובמבר הכריז נשיא מדינת ישראל לשעבר, מר שמעון פרס, על ייסוד פרוייקט מיוחד של בטחון מזון בהודו. "המהפכה הירוקה השניה" תהיה שיתוף פעולה תלת צדדי לא-ממשלתי בין הודו, ישראל ואוסטרליה במטרה להגדיל את היעילות בתחום החקלאות ולספק יותר מזון ומים נקיים. אוניברסיטת תל אביב ומרכז פרס לשלום יתאמו את הפרוייקט בצד הישראלי. החברה האוסטרלית Pratt Industries ומרכז Ananta בהודו שותפים גם הם ליוזמה.

 

המהפכה הירוקה החלה בהודו בשנות ה-60 של המאה ה-20 עם הטמעת טכנולוגיות חקלאיות חדשות ומיני יבולים בעלי תפוקה גבוהה. המהפכה הירוקה השניה היא החזון של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי לקדם את המגזר החקלאי ולשפר את המחייה של חקלאים בעלי חוות קטנות. ישראל והודו כבר עוסקות בשיתוף פעולה דו-צדדי על מנת לחלוק טכנולוגיות חקלאיות, והיוזמה החדשה תקדם מטרות אלה.

 

מרכז Ananta ערך דיון בנושא "אתגרים והזדמנויות של יצירת מהפכה ירוקה חדשה בהודו", בהשתתפות נציגים מהפרוייקט. פרופסור דניאל חיימוביץ, דיקאן הפקולטה למדעי החיים, היה אחד מיושבי הראש בדיון. שמעון פרס אמר שמטרת פרוייקט זה היא להביא טכנולוגיות טובות יותר למגזר החקלאי של הודו. תוך ציון מקומה של ישראל במובילה עולמית בטכנולוגייה חקלאית ובשימור מים, פרס אמר שסיפור ההצלחה של ישראל אינו נס אלא שילוב של עבודה קשה וחשיבה יצירתית. טכנולוגיות חדשות עזרו לאומה להתעלות מעל המחסור במים ובאדמה. פרס הוסיף, "עלינו לשמר את התפוקות הגבוהות, אך תוך שימוש בטכניקות בנות קיימא מבחינה סביבתית. אני משוכנע שהתשובה נמצאת במדע וטכנולוגיה. להודו ולישראל יש סדר יום משותף. שנינו מכירים בחשיבות של בטחון מזון הן לבטחון הלאומי שלנו והן ליציבות האזורית."

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>