פרס ראשון לד״ר דבי רפפורט מבית הספר לביולוגיה מולקולרית של התא ולביוטכנולוגיה בכנס המדעי השנתי לעובדי המעבדות הביוכימאים והמיקרוביולוגים

הפרס מטעם האגודה לקידום עובדי מעבדה מקצועיים בישראל הוענק לה על אפיון המולקולרית של מחלת ה- CEDNIK

16 דצמבר 2018
ד"ר דבי רפפורט

ד״ר דבי רפפורט, מנהלת המעבדה במעבדתה של פרופ׳ מייה הורוביץ בבית ספר לביולוגיה מולקולרית של התא וביוטכנולוגיה בפקולטה למדעי החיים זכתה בפרס הראשון בהכנס המדעי ה-III  של האגודה לקידום עובדי מעבדה מקצועיים בישראל (עמותה בכ״מ) שהתקיים במוזאון ארץ ישראל בתל אביב באוקטובר 2018.

העבודה המדעית, בשיתוף פעולה עם פרופ׳ אלי שפרכר מהמרכז הרפואי תל-אביב ע״ש סוראסקי, התבססה על אפיון מולקולרי של תסמונת CEDNIK . בהרצאתה הסבירה ד״ר רפפורט את המאפיינים התאיים של  CEDNIK, תסמונת תורשתית נדירה אשר נגרמת מפגם בגן אחד  SNAP29 שפוגע בתפקוד החלבון. SNAP29 הפגם בגן הוא מחלת עור עם הפרעה נוירולוגית קשה

.
דבי הדגישה שחלבון SNAP29 מווסת את מבנה מערכת הגולג׳י ואת דפוסי focal adhesions בתאים. ה- SNAP29 הוא חלבון ממשפחת חלבוני ה-SNARE  שעובר זירחון ואחראי על איחוי שבין הממברנה אליה הוא קשור לבין חלבוני  .SNARE

״הזכייה בפרס משמעה הכרה מדעית מצד הקולגות שלנו״, אמרה דבי. "למנהלי מעבדה בדירוג הבכ״מ , יש הזדמנות להציג את עבודתם המדעית במהלך הכנס הזה. זהו בעצם הפרס האמיתי לכל מדען״.

"מעטות ההזדמנויות הנקרות לידינו להציג את חלקנו במחקר המדעי שבו אנו עוסקים כמנהלי ועובדי מעבדה", הוסיפה ד"ר יעל זיו, יושבת ראש סקטור הבכ״מ בוועד המנהלי באוניברסיטה. ד"ר דבורה רפפורט (דבי חברתנו) הוכיחה שמצוינות בעבודה ובמחקר, והצגתו בפני קהל רב היא חלק בלתי נפרד מעבודתנו היום יומית. כך אנחנו מרגישים חלק אינטגרלי מהמעבדה שבה אנו מבלים את מרבית שעותינו, על כל המשתמע מכך."

"יישר כוח לדבי ולכל יתר עובדי המעבדות המסורים והמצוינים שלא תמיד נשמע קולם. חשוב להתמיד ולהשתתף בכנסים כאלו, להציג, לייצג ולהביא לידיעת הכלל מי הם האנשים התורמים במסירות את חלקם להצלחתה של מעבדת המחקר באוניברסיטה." הוסיפה ד"ר רפפורט.