מבנה הלימודים במסלול הדו חוגי

ביולוגיה עם חוג נוסף

לימודי הביולוגיה בתכנית זו הם ברמה אקדמית זהה לזו של הלימודים בתכנית החד-חוגית, אך בהיקף מצומצם. זאת כדי לאפשר שילובים אתגריים ומקוריים של התמחות בביולוגיה עם כל תחומי הלימודים באוניברסיטה.  התלמידים ידרשו לבחור קורסי יסוד מתוך קורסי החובה של המסלול החד-חוגי ויוכלו להשלים את לימודיהם מקורסי הבחירה בביולוגיה לפי כיוון התמחותם.

ניתן להירשם למסלול הדו-חוגי בביולוגיה בשילוב עם כל תכנית דו-חוגית בכל פקולטה אחרת באוניברסיטה.

תכנית הלימודים היא בהיקף של 74-76 שעות וכוללת קורסי חובה ובחירה.

• תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא מתחומי רפואה, הנדסה והמדעים המדוייקים היקף תוכנית הלימודים הוא 74 שעות (לא כולל קורסים מהתכנית "כלים שלובים).
  • תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא מתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה והאמנויות, היקף תוכנית הלימודים הוא 76 שעות (לא נדרשים קורסים מהתכנית "כלים שלובים").

תשומת לב התלמידים מופנית לכך שמועד הקורסים והבחינות בביולוגיה עלולים לחפוף עם קורסים בחוג האחר. יש לתכנן התואר בהתאם ע"מ לסיימו בשלוש שנים.

התואר שיוענק למסיימים הוא "בוגר אוניברסיטה" B.Sc. במסלול דו-חוגי בביולוגיה.

תלמיד אשר יסיים לימודיו על פי התכנית הדו-חוגית יוכל להמשיך לימודיו לקראת התואר "מוסמך אוניברסיטה" בכל המסלולים לתואר שני בפקולטה למדעי החיים, בתנאי שילמד את הקורסים המומלצים עבור כל מסלול ומסלול, מומלץ להתעדכן בדרישות קדם לתואר שני במסלולים השונים.

א. קורסי חובה

מבוא לביולוגיה

של התא

0455.1510

מאחר וייתכן כי חלק מקורסים אלו חופפים לקורסי חובה בחוג השני, אין חובה ללמוד את כולם בשנה א'. יחד עם זאת, הקורסים בכימיה והקורס מבוא לביולוגיה של התא הם קורסים בסיסיים המהווים דרישת קדם לרוב  הקורסים של שנה ב', מומלץ מאוד ללמוד אותם בשנה הראשונה ללימודים.

פטורים

ניתן לקבל פטור מקורסי חובה של שנה א' על סמך לימודים אקדמיים קודמים במוסד אקדמי מוכר, בתנאי שהקורס ברמה אקדמית זהה (יש להביא סילבוס) ובתנאי שהתלמיד יסיים את הקורס בציון מעבר של 75 לפחות.

פטור ממתמטיקה ניתן יהיה לקבל פטור מקורס מתמטיקה על בסיס מבחן שיתקיים לפני תחילת שנה"ל בתנאי שקיבל במבחן ציון 80 לפחות. מבחן זה יהיה גם מבחן הסיום של קורס ההכנה של הפקולטה שמתקיים בקיץ.

תלמידים שחוג לימודיהם השני הינו מתחומי רפואה, הנדסה ומדעים מדויקים, שמקבלים פטור מקורס החובה על בסיס מבחן הפטור או קורס ההכנה יהיו חייבים ללמוד קורסי בחירה באותו היקף שעות, השלמה ל-74 ש"ס לתואר.

תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא מתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה והאומנות, שמקבלים פטור מקורס חובה על בסיס מבחן הפטור או קורס ההכנה, יהיו חייבים ללמוד קורסי בחירה באותו היקף שעות, השלמה ל-76 ש"ס לתואר.

תלמידים אלה יוכלו ללמוד עד 4 ש"ס מתוך שעות אלו מקורסי העשרה מחוץ לפקולטה.

לימודי חובה

0455.2501

לתלמידים המעוניינים להמשיך בלימודים לתארים מתקדמים בפקולטה, מומלץ ללמוד

קורס מעבדה נוסף  רשימת המעבדות מופיעה בתכנית המסלול המורחב. מומלץ

להתעדכן בדרישות הקדם לתואר שני של המחלקות השונות לפני בחירת המעבדה.

ג. לימודי חובת בחירה – מוצעים מספר סלים:

האורגניזם והסביבה – [מסגרת 708]

יש לבחור 2 קורסים מתוך 4 המוצעים בסל:

דרישות

מוקדמות

מבוא לעולם החי, מחסרי חוליות לחוליתנים

0455.1569

הכרת עולם הצומח

0455.2805

מבוא לאקולוגיה

0455.1809

אבולוציה

0455.2536

תהליכים תאיים – [מסגרת 702]

יש לבחור 1 קורסים מתוך 2 המוצעים בסל:

ביולוגיה של התא. רצוי ביוכימיה, אנזימולוגיה ומטבוליזם

ביוכימיה של חומצות גרעין וביולוגיה מולקולרית

0455.2549

מיקרוביולוגיה

0455.2580

יצורים חיים – [מסגרת 703]

יש לבחור  קורס אחד מכל תחום [סה"כ 2 קורסים] :

דרישות מוקדמות

תחום א'

מבוא למדעי הצמח- ביוטכנולוגיה

0455.2567

תחום ב'

שו"מ

חולייתנים למתקדמים: אנטומיה מווה, מבנה ופונקציה של מערכות הגוף

0455.2535

פיסיולוגיה של בע"ח*

0455.2552

שו"מ

חסרי חוליות, היבטי תפקוד השוואתיים*

0455.2806

* אין דרישה מוקדמת, אך תלמידים שלא לקחו את הקורס "מבוא לעולם החי מחסרי חוליות לחולייתנים" יתבקשו  להשלים את החסר כחומר קריאה, בתיאום עם המורים.

ניתן ללמוד את קורסי חובת הבחירה גם כחלק מקורסי הבחירה.

ד. לימודי בחירה – [מסגרת 705]

חייבים בלימודי בחירה מתוך קורסי הבחירה של הפקולטה, (השלמה ל-74-76 ש"ס). תלמידים הפטורים מ"כלים שלובים" רשאים ללמוד קורסי בחירה בהיקף של 2 ש"ס מחוץ לפקולטה.

מומלץ לתלמידי המסלול הדו-חוגי לעשות מעבדת פרויקט, הנחשבת כקורס בחירה של 6 ש"ס. הפרויקט ייעשה במסגרת הפקולטה למדעי החיים. תלמידים שיעשו מעבדת פרויקט יוכלו לקבל פטור מהגשת סמינריון והתלמיד יחויב ב – 2 ש"ס מקורסי הבחירה. הדרישות המוקדמות לקורסי הבחירה הן קורסי החובה באותו הנושא.

ה. סמינריון לתואר – [מסגרת 706]  2 ש"ס

יש להגיש עבודת סמינריון אחת בכתב.

עבודת פרוייקט עם הגשת דו"ח או עבודת סיכום תפטור את התלמיד מהגשת סמינריון והתלמיד יחוייב ב-2 ש"ס קורסי בחירה.

ו. סטטיסטיקה – [מסגרת 707]

אופן הוראה

דרישות

מוקדמות

סמסטר ב'

0455.1806

סטטיסטיקה

4

ניתן ללמוד סטטיסטיקה בפקולטה [קורס מס' 0455.1806] או בחוג השני, קורס סטטיסטיקה הנלמד מחוץ לפקולטה חייב להיות בן 4 ש"ס לפחות (לימודי סטטיסטיקה הם מעבר ל – 74 ש"ס לתואר). תלמיד שילמד בפקולטה רשאי לבקש לא לכלול את ציון הקורס בממוצע המשוקלל לתואר.

ז. תכנית "כלים שלובים"

אוניברסיטת תל-אביב, בעידוד המועצה להשכלה גבוהה, דוגלת ברעיון שעל כל תלמיד לתואר ראשון להרחיב את ידיעותיו מעבר לתחום הלימוד שבחר ללמוד.

תכנית "כלים שלובים" היא תכנית אקדמית המהווה חלק מלימודי התואר הראשון (החל משנה"ל תשע"ג) ומציעה קורסים בתחומים שונים.

מטרתה להעניק לימודי השלמה בנושאים הרחוקים לחלוטין מתחום הלימודים שבחרתם לתואר, להרחיב את הדעת, להעשיר בהשכלה כללית ולחשוף אתכם למגוון רחב של תחומי עיון, חשיבה, מחקר ויצירה.

כיצד זה מתבצע?

התלמידים והקורסים נחלקים לשתי קבוצות:

"מזרח" = תחומי מדעי החיים, רפואה, הנדסה והמדעים המדויקים (הנלמדים בפקולטות הממוקמות במזרח הקמפוס).

"מערב" = תחומי מדעי הרוח, מדעי החברה והאמנויות (הנלמדים בפקולטות הממוקמות במערב הקמפוס).

תלמידי מדעי הרוח, אמנויות, חינוך, מדעי החברה, משפטים וניהול (מערב) ייחשפו לידע מתחומי הרפואה, מדעי החיים ומקצועות המדעים המדויקים (מזרח).

תלמידי הנדסה, מדעי החיים, רפואה ומדעים מדויקים (מזרח) ילמדו נושאים מתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה, החינוך, האמנויות, המשפטים והניהול (מערב).

מידע מלא על מבנה התכנית, על היקף שעות "כלים שלובים" ועל רשימת הקורסים שיוצעו בשנה"ל תשע"ד נמצא באתר האינטרנט של התכניתhttp://www.core.tau.ac.il/