תכנית לימודים משולבת במדעי החיים ובמדעי הרפואה

סימול 0104

מרכזי התכנית: ד"ר כורת הירשברג  - הפקולטה לרפואה  | פרופ' אורי גופנא הפקולטה למדעי החיים

מטרת הלימודים

אתגרי הרפואה המודרנית הם איתור מוקדם ככל האפשר של מחלות האדם, ריפוין ומניעתן באוכלוסייה הבריאה. עמידה באתגרים אלה מחייבת הבנה יסודית במנגנונים של ניצול טכנולוגיית העל הביו רפואית לפיתוח מיכשור חדשני. תהליך מחקר ופיתוח תרופות מתוחכמות ומערכות דיאגנוסטיות רגישות ומהירות, מהווה אף הוא אתגר רב חשיבות.

מטרת התכנית הינה להכשיר בוגר בכל ידע מעמיק ומוצק במנגנונים ביולוגיים, תוך שימת דגש על ההיבטים הרפואיים ופיתוח היכולת לעסוק במחקר רפואי. הבוגרים יהוו, לאחר לימודיהם, את מאגר החוקרים בתחום הביו-רפואי באוניברסיטאות, במכוני המחקר, בבתי החולים ובתעשייה הרפואית.

המורים בתכנית זו נמנים על מורי הפקולטות לרפואה ולמדעי החיים. תלמידים בתכנית זו ירכשו בסיס מקיף ומעמיק גם יחד ביסודות תהליכי החיים, עם הדגשים ייחודיים החשובים להבנת הפיזיולוגיה והאנטומיה של האדם והמחלות הפוגעות בו.

המורים בתכנית זו נמנים על מורי הפקולטות לרפואה ולמדעי החיים. תלמידים בתכנית זו ירכשו בסיס מקיף ומעמיק ביסודות תהליכי החיים, עם הדגשים ייחודיים החשובים להבנת הפיזיולוגיה והאנטומיה של האדם ומנגנוני המחלות הפוגעות בו.

מבנה תכנית הלימודים

הלימודים לתואר בוגר נמשכים שלוש שנים (6 סמסטרים)
התכנית מתבססת על קורסים הניתנים בפקולטה לרפואה ובפקולטה למדעי החיים

התכנית תכלול קורסים המהווים את מכלול הידע הבסיסי הנחוץ לכל מחקר ביו רפואי, הכוללים בין היתר:

• ביולוגיה של התא וביולוגיה מולקולארית
  • גנטיקה
  • ביוכימיה
  • פיזיולוגיה
  • מיקרוביולוגיה
  • ביואינפורמטיקה

מלגות

ציון ההתאמה שלך גבוה מ -710? הינך זכאי/ת למענק הצטיינות »