הנחיות לביצוע והגשה של עבודת פרוייקט

מטרת הפרוייקט:

התנסות במחקר מדעי ודיווחו.

מסגרת הפרוייקט:

התלמיד שותף לבחינת שאלה מחקרית נבחרת (בדרך כלל אחראי התלמיד על היבט מצומצם של שאלה רחבה יותר). שאלת המחקר נשענת על השערה או הנחת עבודה הצופה תרחיש מסוים או מסבירה תופעה מסוימת. בהתאם מוגדרות מטרות מחקר, השיטות לביצועו וכן נקבע לוח זמנים. עבודת פרוייקט מחייבת הקפדה על לוח זמנים, התואם את מסגרת הזמן המוקצב לעבודה לימודית זו. היקף העבודה אינו קבוע ותלוי באופי הפרוייקט.

הכנת הפרוייקט:

• הגדרת שאלת המחקר ולימוד הרקע המדעי הקשור בה, הגדרה של הנחת העבודה וקביעת המטרות, לימוד שיטות המחקר, פירוט לוח זמנים לביצוע המחקר.

• מומלץ להכין פרוטוקול מחקר בו יפורטו שלבי המחקר, אופן ביצועו ולוח הזמנים (הכנות, ביצוע תצפיות וניסויים, רישום הנתונים, ניתוח תוצאות, סיכום ומסקנות, דיווח). פרוטוקול זה ינחה את התלמיד ויאפשר לו בקרה על קצב התקדמותו.

סיכום ודיווח:

בסיום הפרוייקט יגיש התלמיד דו"ח (בכתב) בו יפורטו שלבי המחקר על פי כללי הפרסום המדעי:

• נושא המחקר
  • רקע מדעי (כולל השערת עבודה ומטרות)
  • שיטה
  • תוצאות