פתולוגיות (מחלות) במאה ה- 21 - הדלקת כמטרה חדשנית לטיפול (0455.3832)

עודכן: 11.07.2017

שם הקורס באנגלית: Pathologies in the 21st Century
סוג: שיעור
0455.3832.01 ב ב 10:00 12:00 שרמן 003

סילבוס:

תהליכים דלקתיים מהווים חלק מהתפקוד התקין של מערכת החיסון, ומטרתם הינה להגביר את יכולת המאכסן להרחיק פתוגנים ולתווך תהליכי ריפוי. עם זאת, בקרה בלתי תקינה על גורמים מעוררי דלקת עומדת בבסיס של פתולוגיות רבות ושונות. לאחרונה חלה התקדמות רבה בהבנת ההיבטים המערכתיים, התאיים והמולקולריים העומדים בבסיס הפעילות הדלקתית במחלות אלו. הבנה זו מובילה לפיתוחן של תרפיות חדשניות העושות את דרכן באופן הדרגתי לקליניקה. הקורס ידון בממצאים החדשים ביותר בתחומים אלו, תוך שילוב בין מחקר בסיסי לממצאים קליניים. באופן זה יקנה הקורס מבט עדכני על תחום המצוי כיום בלב המחקר המדעי ויישומו.

הקורס יעסוק בנושאים הבאים:

א. ממאירויות מוצקות - המאפיינים הדלקתיים של מיקרו-סביבת הגידול הסרטני: תאים (מקרופגים, נויטרופילים, תאים מיילואידים סופרסוריים, תאי TH17, תאי Treg), ציטוקינים, כמוקינים, פרוסטגלנדינים; דלקת כמטרה טיפולית במחלות סרטניות: מעכבי ציטוקינים וכמוקינים דלקתיים, Non-steroidal anti-inflammatory drugs.
ב. תנאי עקה חימצונית - השפעה על תהליכי ממאירות ודלקת: מאירויות מוצקות והמטלוגיות, ומערכת ה- HIF) Hypoxia Inducible Factor) כמטרה לטיפול; מערכת החיסון במיאלומה נפוצה, וטיפולים הפועלים על מערכת החיסון במחלה זו.
ג. דלקות כרוניות במשטחים מוקוזליים: מנגנוני הגנה ראשוניים במשטחים מוקוזליים, מחלות כרוניות בריאות, מחלות מעי דלקתיות, הדלקת כמטרה לטיפול במחלות כרוניות בריאות ובמעי.
ד. מעורבות דלקת בהשמנת יתר: הסינדרום המטבולי, תאים דלקתיים ברקמת השומן, דלקת כמטרה לטיפול בהשמנת יתר.
ה. טרשת נפוצה: פתולוגיה והתפתחות המחלה, מודלים בחיות, סוגי תאי מערכת החיסון המשחקים בה תפקיד; טיפולים בטרשת נפוצה המכוונים כנגד תהליכים דלקתיים.

דרישות קדם: קורס אימונולוגיה בסיסית.

נוכחות חובה

הרכב ציון:
מבחן בכתב – 100%

מטלת סיום: בחינה בכתב

ספרות:
מאמרים נבחרים יינתנו לתלמידים על ידי כל מרצה, כשבועיים לפני תחילת ההרצאות שלה/שלו