עקרונות ביוטכנולוגיים בהנדסת רקמות (0455.3834)

עודכן: 25.06.2017

שם הקורס באנגלית: Biotechnological Princples in Tissue Engineering

מרצה הקורס: פרופ' דביר טל

ימים ושעות הקורס

סוג: שיעור
0455.3834.01 ב ד 12:00 14:00 גרין 01-קציר

סילבוס:

גישת השתלת איברים לחולים מוגבלת במספר התורמים, עובדה המשאירה כל שנה מאות אלפי חולים ללא טיפול יעיל. הנדסת רקמות הינה גישה רב תחומית חדשה, המשלבת עקרונות ממדעי החיים, חומרים, הנדסה ורפואה במטרה ליצר רקמה חלופית מתפקדת. בגישה זו, במקום לאכלס את האיבר הפגוע בתאים מבודדים (למשל ע”י הזרקה), מגדלים תאים בתוך ביוחומרים תלת-מימדיים ומספקים להם תנאים מיטביים להתארגנות לרקמה. לאחר מכן הרקמה המהונדסת מושתלת במקום הרקמה הפגומה.
בקורס זה יוצגו העקרונות הבסיסיים של הנדסת הרקמות, דינמיקה ומורפולוגיה של רקמות, ביו-חומרים, ביו-ראקטורים, מערכות שחרור מבוקר של פקטורי גידול, מקורות תאים להנדסת רקמות, ביולוגיה של תאי גזע, מיקרו וננוטכנולוגיות בהנדסת רקמות, ושיטות אנליזה.

דרישות קדם: עדיפות תינתן לתלמידי תואר ראשון במסלול ביוטכנולוגיה.

נוכחות חובה

הרכב ציון: