אקולוגיה אבולוציונית (0431.3833)

סוג: שיעור
0431.3833.01 ב ג 12:00 15:00 שרמן 114

סילבוס:

הקורס בוחן את האדפטציה של אורגניזמים לסביבתם מרמת הפרט ועד רמת האוכלוסייה. נבחן מהם לחצי סלקציה הכפופים לסביבה והתגובה האבולוציונית ללחצים אלו. כיצד הברירה הטבעית משפיעה לא רק על תכונות של הפרט, אלא גם על מאפיינים של אוכלוסיות ומורכבות של מינים. ננסה להבין כיצד מנגנונים אבולוציוניים משפיעים על וריאציה טבעית במגוון רחב של תהליכים אקולוגיים, בדגש על יחסי טפיל-פונדקאי. בין היתר יילמדו הנושאים הבאים: אבולוציה של אלימות טפיל (Virulence), אסטרטגיות חסינות של פונדקאי ומחיר ההתנגדות, השפעת טפילות על התפתחות מינים היברידים, טפילות וסלקציה מינית (תחרות בין זכרים, בחירת בן-זוג, היפותזת Hamilton-Zuk), טפילות והתנהגות (כיצד טפיל מתמרן את הפונדקאי על מנת להפיץ את עצמו), ויסות של אוכלוסיית פונדקאים ושינוי המגוון הגנטי שלהם ע”י טפילים, היפותזת ה- Trade-off, הדברה ביולוגית בעזרת טפילים, Host specificity, אבולוציה של אסטרטגיות Life history, וריאציה גאוגרפית ו- Phenotypic plasticity, אבולוציה של רבייה מינית ורקומבינציה (Antagonistic coevolution), יחס הזוויגים באוכלוסייה, דימורפיזם מיני.

עם סיום הקורס יהיו בידי התלמידים כלים מתקדמים לניתוח והערכה של היפותזות מרכזיות וביצוע מחקרים מדעיים בתחום.

דרישות קדם: אקולוגיה, אבולוציה וזואולוגיה

נוכחות חובה