חמישים גוונים של ירוק (0455.2558) - חשיפה למחקר

ימים ושעות הקורס

0455.2558.01 א ד 13:00 14:00 שרמן 003

סילבוס:

רקע: צמחים היו מאז ומתמיד בלב המחקר המדעי בגלל חשיבותם העצומה במערכת הגלובלית וחיוניותם לאנושות. בעשור שחלף חלה עליה בהיקף המחקר והפעילות העסקית בתחומים שונים שעוסקים בצמחים, בין השאר בגלל המחסור הצפוי במזון ועקב כך הצורך בהגדלת יבול, והעניין העצום בקנביס לצרכים רפואיים ואחרים. בישראל לבדה פועלות היום כ-500 חברות שעוסקות בפיתוח טכנולוגיות ומוצרים בתחום ה-AgTech. לצד שיטות קלאסיות של גנטיקה והשבחה המחקרים משלבים כלים מתחומים שונים, וכוללים גישות חישוביות, פיסיקליות והנדסיות. מטרת הקורס היא להציג את מגוון האפשרויות של מחקר מתקדם ויישומי בצמחים בפני התלמידים.

מבנה הקורס: הקורס כולל 13 הרצאות בנושאים שונים שמשלבים מחקר של צמחים עם תחומים אחרים, כולל רפואה, גנומיקה, רובוטיקה, פיסיקה ואקולוגיה. המרצים הם חברי בית הספר למדעי הצמח ובטיחות מזון ומדענים מחברות ישראליות שעוסקות בצמחים. כל הרצאה תכלול הצגת הנושא, האתגרים המדעיים, פתרונות אפשריים, ויישומים מסחריים של הטכנולוגיה.

דרישות מוקדמות: מבוא לביולוגיה ב (0455.1513), הקורס פתוח לתלמידי תואר ראשון, שנים ב, ג.

מטלות: נוכחות חובה. בכל פגישה יתקיים בוחן של שאלה אחת במערכת מודל.

Syllabus

Background: Plants have always been at the forefront of scientific research due to their critical role in the global system and their importance for mankind. Plant research has been further increased in the past decade due in part to the need to increase food production, and the increasing interest in cannabis for medical and other purposes. The goal of the course is to expose students to the scope of basic and translational research in plant sciences.

Course structure: The course includes 13 lectures in various aspects of integrative plant research. The talks will be delivered by faculty members of the School of Plant Sciences and Food Security, and by chief scientist of Israeli AgTech companies. Each lecture will include presentation of the topic, the scientific challenges, potential solutions and commercial applications.

Prerequisites: Introduction to biology 2 (0455.1513)

Eligibility: 2nd and 3rd year students

תכנית ההרצאות

תאריך שם כותרת
30-10-19 דדי מאירי,
הטכניון

חמישים גוונים של ירוק

Fifty shades of green

6-11-19 רועי ויינשטיין,
יפורסם בהמשך
13-11-19 רועי ויינשטיין,
יפורסם בהמשך
20-11-19 יפתח יעקובי,
ת"א

מיקרואצות וביודלקים – מה הקשר?

Microalgae and biofuels – what is the connection?

27-11-19 יוסי שאלתיאל,
פרוטליקס

ביטוי חלבונים פרמצבטיים בתאים צמחיים

Expression of therapeutic proteins in plant cells

4-12-19 מרסלו שטרנברג,

השפעת שינוי אקלים על דינאמיקה של חברות צומח ותפקוד אקוסיסטמות

Effect of climate change on the dynamics of plant communities and ecosystems function

11-12-19 אסף דיסטלפלד,

ניצול מידע גנומי לפיענוח תהליכי התרבות של חיטה

Wheat domestication study using pangenome

18-12-19 אילון שני,
ת"א

כיצד ניתן לחקור תנועה של מולקולות סיגנל בצמחים?

How can we study movement of signal molecules in plants?

25-12-19 לילך הדני,

ביואקוסטיקה של צמחים

Plant bioacoustics

1-01-20 איתי מירוז,