מתנות קטנות - מבנה תפקוד ושימושים של מולקולות ביולוגיות (0455.2569) - חשיפה למחקר

עודכן: 17.07.2019

שם הקורס באנגלית: Exposure to Research in Biochemistry & Molecular Biology

סוג: שיעור ומעבדה

ימים ושעות הקורס

0455.2569.01 ב ב 15:00 16:00 בריטניה 006

סילבוס:

מטרת הקורס היא להציג את חזית המחקר בביוכימיה וביולוגיה מולקולרית בפני תלמידי התואר הראשון. המחקר המתקיים במעבדות המחלקה מתפרש על-פני נושאים רבים ושיטות מחקר מגוונות. התחומים השונים כוללים לדוגמא: ביולוגיה מבנית, איתותים מולקולריים (Signal Transduction), חקר סרטן, ננו-טכנולוגיה,  ביולוגיה חישובית ותיאורטית, ביואינפורמטיקה, גנטיקה מולקולרית, התפתחות (Development) וקיפול חלבונים. מחקרים רבים המתקיימים במחלקה הם מטבעם אינטר-דיסציפלינריים וכוללים היבטים מתחומים כגון ביוטכנולוגיה, ביולוגיה של התא, אימונולוגיה, מיקרוביולוגיה, מדעי הצמח, נוירוביולוגיה, כימיה ופיסיקה.

מבנה הקורס: הקורס יכלול 13 הרצאות, כל אחת של מרצה אחר, בהן יוצגו התחומים השונים הנחקרים במסגרת המחלקה לביוכימיה וביולוגיה מולקולרית.

דרישות קדם:

1) ביוכימיה (קדם בלבד).

2) ביולוגיה מולקולרית וביוטכנולוגיה (אפשר במקביל)

נוכחות חובה

הרכב ציון: ציון עובר. נוכחות חובה במינימום 11 מתוך 13 השעורים.