גנטיקה כללית - מעבדה (0455.2626)

עודכן: 15.09.2019

שם הקורס באנגלית: Genetics - Laboratory

מרצה הקורס: ד"ר פרקט ענת

סוג: מעבדה

ימים ושעות הקורס

0455.2626.01 א ה 14:00 18:00 בריטניה 107

סילבוס:

המעבדה נועדה ללמוד את השיטות הבסיסיות בגנטיקה של חיידקים,שמרים ובני אדם. השיטות כוללות אנליזה פנוטיפית, שיטות מיקרוביולוגיות ושיטות מולקולריות של עבודה ב-DNA. נושאי המעבדה:
• גנטיקה בשמר התסיסה: דומיננטיות, רצסיביות, תכונות אוטוזומליות ותכונות אחוזות למין ומיפוי גנים באמצעות רקומבינציה.
• גנטיקה בהפלואידים (שמרים): מוטנטים במסלולים ביוכימיים, אנליזה של טטרדות, רקומבינציה.
• גנטיקה של חיידקים: העברת גנים, מיפוי גנים ואנליזה של מוטציות במסלולים מטבוליים.
• גנטיקה של בני אדם: קבוצות דם, תאחיזה למין, מנדליזם, גנטיקה של אוכלוסיות, שימוש בסמנים מולקולריים ושיטות מולקולריות לאפיון גנטי של פרטים ואוכלוסיות.

מס תלמידים: 90

דרישות קדם: מעבדת מבוא לביולוגיה מולקולרית

נוכחות חובה

הרכב ציון:
הציון נקבע לפי דוחות, בחנים (בהתאם להחלטת המרצים בקורס), הערכת מדריך ומבחן מסכם.

מטלת סיום: בחינה בכתב