קוגניציה בבעלי חיים (0455.3835)

עודכן: 23.06.2019

שם הקורס באנגלית:  Animal Cognition

מרצה הקורס: פרופ' עילם דוד

סוג: שיעור

ימים ושעות הקורס

0455.3835.01 א ד 18:00 20:00 בריטניה 005

סילבוס:

קורס היברידי (מקוון + 3 מפגשים כיתתיים בתחילת, אמצע וסיום הקורס).

הקורס עוסק בהיבטים שונים שמייצגים תבונה בבעלי חיים. הנושא, שצובר עניין ויוקרה בשנים האחרונות, בוחן את יכולותיהם השכליות של בעלי חיים בראי היכולות השכליות של בני האדם.

שבעה נושאים מובאים בהרצאות מקוונות ואלה הם:

1. תיאוריית השכליות (Theory of mind) - תכונות המעידות כי בעלי חיים מבינים את שמתחולל בראשו של פרט אחר
  2. שימוש בכלים: משימוש בחפצים קבועים עד לשימוש במספר כלים והבנת עקרון פעולתם
  3. יכולות נומריות בבעלי חיים; האם בעלי חיים יודעים לספור, ואם כן, איך ועד כמה?
  4. התמצאות במרחב; מהן היכולות ומנגנוני הניווט בבעלי חיים
  5. שיתוף פעולה: מהתקבצות ללא כל מרכיב קוגניטיבי ועד להזדהות רגשית (אמפתיה)
  6. רגשות בבעלי חיים; התאבלות, קנאה, צער, שמחה - איך מודדים את אלה בבעלי חיים?
  7. תרבות בבעלי חיים: העברה לא-גנטית של התנהגות, מחיקוי ועד להוראה אקטיבית

בסיום חמש מתוך שבע יחידות לימוד יש מטלה אותה יש להגיש עד לתאריך המופיע לצידה. הגשת תשובה נכונה תקנה 2 נקודות בציון הסופי. לא יתקבלו מטלות שיוגשו לאחר המועד הנקוב.

בנוסף לנושאים המקוונים יש שלושה מפגשים כיתתיים

1. מפגש פתיחה: הרצאה בה מוצגת ההיסטוריה של חקר התבונה בבעלי חיים ואבני הדרך במחקר שהובילו לעבודות המוצגות בקורס
  2. מפגש אמצע הקורס: המפגש יציג עבודות חדשות בנושאים שנלמדו עד כה ויאפשר לתלמידים להעלות בעיות שעלו עד כה
  3. מפגש מסכם: במפגש זה יסוכם הקורס ויתואר מעמדו הנוכחי של תחום החקר שעוסק בתבונה בבעלי חיים. יובאו גם עבודות חדשות שמאששות או מפריכות חלק מהנושאים שנלמדו במהלך הקורס.

דרישות קדם:
לקורס לא נדרש רקע מוקדם והצד החזותי מהווה בו מרכיב משמעותי בצורת סרטונים רבים שמדגימים את הנושאים שבקורס.

נוכחות חובה

הרכב ציון:

10% חמש מטלות ביחידות הלימוד המקוונות (כל מטלה 2 נקודות) שהוגשו בזמן הנקוב.

90% בחינה מסכמת בכתב (לפי דוגמת המבחן שמובאת באתר הקורס

מטלת סיום: בחינה בכתב