חיסונים - כורח המציאות (0455.3867)

עודכן: 04.09.2019

שם הקורס באנגלית:  Vaccines - an imperative reality

מרצה הקורס: פרופ' גרשוני ג'וני

עוזרת הוראה: ד"ר סמדר נאמן

סוג: שיעור ומעבדה

ימים ושעות הקורס

0455.3867.01 א ה 14:00 16:00 בריטניה 222

סילבוס

מועד הקורס:  הקורס יתקיים בסמס' א', לתלמידי שנה ג'

הגבלת רישום: 25 סטודנטים

מטרות הקורס:

• לעצב את השקפת העולם המקצועית והאזרחית של הסטודנט, כמומחה בתחומו וכאזרח הפועל לשמירה על בריאות הציבור ומניעת התפרצות/הפצה של מחלות.
  • להעניק לסטודנטים כלים ולחזק מיומנויות שיסיעו להם להיות שגרירים של ידע בקהילה בנושא בריאות הציבור – לקידום הנושא ולהתמודדות עם מחלוקות.
  • לקדם מודעות בקרב הציבור לחשיבות חיסונים לבריאות הציבור ולבריאות המתחסן.

תיאור הקורס: קורס אקדמי המשלב עשייה חברתית בדמות הנגשת ידע לקהילה בנושא חשיבות החיסונים ככלי למניעת מחלות מדבקות ותפקיד החיסונים בהגנת בריאות הציבור.

המרכיב הלימודי: במהלך הסמסטר יתקיימו 8-9 מפגשים אחת לשבועיים בהיקף שעתיים כ"א שיעסקו בנושאי חיסונים וחשיבותם לבריאות הציבור.

חלק ממפגשים אלו יהיו הרצאות אורח ממומחים בנושא חיסונים או פעילים לקידום מודעות החברה לגבי חשיבות החיסונים (מתחום התקשורת, בריאות הציבור, קופות החולים, משרד הבריאות). הסטודנטים יכירו את השיח בנושא החיסונים – טיעוני המתנגדים, לעומת הבסיס המדעי התומך בצורך להתחסנות. בכל הרצאה יוקדש זמן להכנה ולדיון ושיחה עם האורחים.

הסטודנטים יצפו בזמנם החופשי ב-10 שעות של הקורס המתוקשב: Viruses and how to beat them, המדגים את הנגשת תכני הוירולגיה והאימונולוגיה וחשיבות החיסונים לקהל הרחב. הצפייה בקורס הינה חובה ועל הסטודנטים לסיימה עד תאריך המפגש הראשון של הקורס.

מטלה בכתב: במהלך הקורס יבחרו הסטודנטים אמירה כנגד חיסונים וידונו בה ברמה אקדמית. את המטלה יסכמו במצגת וכמו כן תוגש עבודה קצרה בכתב.

המרכיב המעשי: הפעילות המעשית תכלול 25 שעות.

תינתן בחירה בין שני ערוצי פעילות:

1. ערוץ חינוכי הדרכתי - בערוץ זה, הסטודנטים יהיו שגרירי ידע בנושא חשיבות החיסונים בקהילה, ויעבירו מפגשי העשרה בחטיבות ביניים לקראת חיסון הפפילומה (כ3 מפגשים לכל קבוצה סה"כ 2 קבוצות לכל סטודנט). ישנם מערכי שיעור מוכנים אך נדרשת התאמה.
  2. ערוץ קידום בריאות בשיתוף עמותת "מחוסגן" - בערוץ זה הסטודנטים ייסעו בגיוס גנים למיזם, יתנו מענה לגננות, וגם יאספו ויערכו חומרי מידע בנושא החיסונים.

דרישות קדם: קורס וירולוגיה ואימונולוגיה.

ציון:

השתתפות מלאה ופעילה בשיעורים 20%
פעילות מעשית 30%
הגשת מטלה בכתב והצגתה בכיתה 50% (ציון מספרי)