עולם החרקים (0455.3897)

ימים ושעות הקורס

0455.3897.01 ב ד 14:00 18:00 שרמן 110

סילבוס:

הקורס נועד להכיר לתלמידים את קבוצת האורגניזמים הגדולה והמגוונת ביותר בטבע – מחלקת החרקים, וידון בין השאר בתכונות אנטומיות וביולוגיות שהובילו להצלחת החרקים ולדומיננטיות שלהם בכל בתי הגידול היבשתיים. בקורס מושם דגש על פילוגנזה, ובהתאם לכך הצגת הסדרות במחלקה נעשית בסדר פילוגנטי: כל שיעור יעסוק בסדרה אחת או במספר סדרות קרובות, יציג את המאפיינים שלהן, המגוון הביולוגי, המורפולוגי וההתנהגותי הקיים בהן, אבולוציה, סיסטמטיקה וחשיבות למערכת האקולוגית ולאדם. בנוסף מוצגים המשפחות והמינים הבולטים בכל סדרה בעולם ובישראל. כל ההרצאות בקורס מלוות במעבדות בהן התלמידים פוגשים חרקים חיים על מנת שיוכלו להתרשם באופן בלתי אמצעי מהאופן בו הם הולכים, שוחים, עפים, צדים, אוכלים, משמיעים קולות, ומציגים התנהגויות שונות. בנוסף מוצגים במעבדות חומר משומר ומתקני מיקרוסקופ. הנוכחות בקורס היא חובה ותלמיד שיפסיד יותר משני מפגשים מסיבה כלשהי לא יוכל לגשת לבחינה ולקבל ציון בקורס.

דרישות קדם: הקורס 'זואולוגיה' (0455.1569) הניתן בשנה ב'.

מספר תלמידים: מוגבל ל-36.

נוכחות חובה

מטלות הקורס והרכב ציון סופי:

-    נוכחות חובה
-    10% בוחן בתחילת הקורס על קריאת חובה מהספר: Gullan & Cranston 2014 – The Insects, an outline of entomology.
-    15% הערכת מדריך על עבודה במעבדה.
-    75% מבחן סופי בכתב הכולל גם שאלות על מוצגים מהמעבדות