המסלול לזואולוגיה

המסלול לזואולוגיה מיועד לתלמידים בעלי רקע בביולוגיה ומטרתו להעניק לתלמידיו הכשרה בזואולוגיה אינטגרטיבית, ידע נרחב ומעמיק על כל קבוצות בעלי החיים העיקריות, וניסיון בגישות ובשיטות מגוונות המיושמות במחקר זואולוגי.

המסלול לזואולוגיה

ENGLISH

 

 

זואולוגיה

 

מחקר זואולוגי עוסק באורגניזם ובאינטראקציה שלו עם סביבתו. זהו מחקר רב תחומי שמשלב שיטות מחקר מסורתיות כגון תצפיות שדה ומיקרוסקופיה עם שיטות חדשניות בביולוגיה מולקולרית, אקולוגיה של התנועה ואקולוגיה פיזיולוגית.
 
תלמידינו עובדים בשיתוף עם מדענים מובילים בתחום הזואולוגיה בארץ ובעולם, ומתמקדים בחקר אורגניזמים מרתקים ובתי גידול ייחודיים. המחקר הזואולוגי עוסק בשאלות יסוד ובשאלות עכשוויות בביולוגיה כגון התחממות כדור הארץ, הכחדת מינים, היווצרות מינים, ומינים פולשים.

 

 

ייחודו של המסלול

 

התלמידים במסלול רוכשים ידע מקיף בזואולוגיה אינטגרטיבית וזוכים להיכרות בלתי אמצעית עם בעלי חיים בבית גידולם הטבעי, בגן הזואולוגי ובמעבדה, בהנחיית זואולוגים מומחים בתחומם בישראל. תוכנית הלימודים מבטיחה היכרות מקיפה עם כל קבוצות בעלי החיים העיקריות והתנסות במגוון גדול של שיטות מחקר וניתוח נתונים.

 

 

דבר ראש המסלול

 

אם אתם אוהבים טבע ובעלי חיים, רוצים לצאת לשדה ולהכיר אותם מקרוב, להבין כיצד הם מתנהגים, כיצד הם מותאמים לסביבתם, מהם יחסי הגומלין שלהם עם אורגניזמים אחרים בבית גידולם וכיצד אפשר לתרום לשימורם ולרווחתם, המסלול לזואולוגיה הוא המסלול בשבילכם.
 
רבים מהתלמידים שלנו הם 'אנשי שטח' שמבצעים מחקרי שדה תוך שילוב גישות וכלים מתחומים שונים כגון ביולוגיה מולקולרית, פיזיולוגיה, סיסטמטיקה, התנהגות, אקולוגיה ואבולוציה בכדי לענות על שאלות בסיסיות ומורכבות מתחום הזואולוגיה. המסלול מקנה להם היכרות והבנה נרחבת של בעלי חיים ממגוון גדול של קבוצות ובתי גידול. לרשות הסטודנטים לזואולוגיה עומדים מתקני מחקר ייחודיים ובהם הגן למחקר זואולוגי ואוספי מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, המאפשרים גישה למשאבים מתקדמים וביצוע מחקרי מעבדה מורכבים לצד סקרים, תצפיות ומחקרי שדה בארץ ובעולם.
 
בוגרי המסלול יכולים להמשיך ללימודי תואר שלישי, ולהשתלב בעתיד במוסדות מחקר רלוונטיים או בגופי שמירת הטבע והסביבה, במשרדי ממשלה, בחינוך, ובתעשייה.
 

 

ד"ר נטע דורצ'ין

 

 

 

תוכנית הלימודים מורכבת מ-30 שעות לימוד וממחקר מעשי במעבדה.

 

תוכנית הלימודים (ידיעון הפקולטה)

 

הליכי סיום תואר שני

 

  • תלמיד יהיה רשאי לגשת לבחינת הגמר הסופית רק לאחר שהסדיר במזכירות המדרשה את כל ההליכים לקראת סיום לימודיו: מילוי חובות הלימודים והגשת עותק חתום של דפי שער עבודת הגמר.
     
  • בבחינת המוסמך ישתתפו המנחה/מנחים ושני בוחנים נוספים שאחד מהם חייב להיות מחוץ לבית הספר שאליו שייך התלמיד. הבוחנים צריכים להיות חברי סגל אקדמי בדרגת מרצה בכיר ומעלה במוסד אקדמי מוכר, וללא ניגוד עניינים עם הנבחן או עבודתו.
     
  • המנחה ישלח מייל עם טופס בוחנים לראש המסלול הרלבנטי לכל הפחות חודש לפני מועד הבחינה המיועד ובו יציין את תאריך הבחינה ואת שמות הבוחנים שאותם הוא/היא מבקש/ת לאשר, תוך פירוט השייכות האקדמית של הבחנים וכתובת המייל שלהם.
     
  • ראשי המסלולים יוודאו שרשימת הבוחנים עומדת בדרישות הפקולטה ויעבירו את שמותיהם, את פרטי הקשר שלהם ואת תאריך הבחינה לרינה לבנון, מזכירת המדרשה לתארים מתקדמים.
     
  • הפניה לבוחנים המאושרים הינה באחריות המנחה. ניתן להטיל על התלמיד לתאם את הבחינה אחרי הפניה הראשונית מהמנחה.
     
  • רינה תשלח לבוחנים ולמנחה את טפסי הדיווח על ציון העבודה הכתובה והדיווח על ציון הבחינה. מדובר בשני טפסים (וציונים) נפרדים. הציונים על העבודה הכתובה צריכים להגיע לרינה לפני יום הבחינה, אחרת לא ניתן לקיים את הבחינה.
     
  • במקרים בהם יש יותר ממנחה אחד לעבודת הגמר, ישוקלל ציון כל המנחים כציון של מנחה יחיד.
     
  • הבחינה תתקיים לכל המאוחר חודש לאחר הגשת העבודה במתכונתה הסופית למזכירות המדרשה.
     
  • הרצאה – הצגת עבודת המחקר– ההרצאה בסמינר מל"מ או ביום המרוכז היא חובה. ערן לוין אחראי על שיבוץ ההרצאות, ועל המסטרנטים ליצור עמו קשר כדי שישבץ אותם. אם לא מתאפשר לתלמיד לתת את הרצאת הסיום במסגרות אלה, ניתן לקבוע מועד מיוחד לשם כך ולפרסם אותו באמצעות מזכירות בית הספר כדי להבטיח נוכחות של קהל ראוי.
     
  • הבוחנים יוזמנו להרצאת הסיום ומצופה מהם להיות נוכחים בה. אם לא יוכלו להגיע להרצאת הסיום ובכל מקרה בו ההרצאה לא מתקיימת ביום הבחינה, התלמיד ייתן לבוחנים מצגת סיכום קצרה (עד 20 דקות) בתחילת מפגש הבחינה.
     
  • לאחר הבחינה וביצוע תיקונים בעבודת הגמר (אם יש), יגיש התלמיד למזכירות הפקולטה עותק דיגיטלי אחד של עבודת הגמר לצורך העברה לספרייה. עם העותק הדיגיטלי יוגש גם טופס חתום ע"י התלמיד והמנחה בו הסכמה או סירוב להצגת העבודה במאגר העבודות הדיגיטלי. 
     
  • התלמיד יזמין "טופס טיולים" ממוחשב באמצעות מערכת מידע אישי לתלמיד, ויהיה זכאי לקבל את התואר רק לאחר ביצוע "טופס הטיולים" הנ"ל.

 

ככל שיש סתירה בין המוצג במסמך זה ובין התקנון המצוי באתר, נוסח התקנון הינו המחייב והקובע.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>