תכנית דו-חוגית בביולוגיה ובכימיה

• מבנה התכנית
  • מערכת שעות

מרכזי התכנית: ד"ר רועי ויינשטין– מדעי החיים  |  פרופ' מיכה פרידמן – כימיה

סה"כ היקף הלימודים בביולוגיה 68 ש"ס על שעות אלה יש להוסיף קורס בהיקף 2 ש"ס במסגרת "כלים שלובים".

מטרת התכנית היא להכשיר בוגרי אוניברסיטה, המשלבים ידע הן בכימיה והן בביולוגיה. שילוב זה מהווה בסיס חשוב למחקרים החדשניים, הן בתחומי המדע הבסיסי והן במדע היישומי. הבנת הבסיס הכימי לתהליכים הביולוגיים מהווה מפתח לקידום הביוטכנולוגיה, הננוטכנולוגיה וכיו"ב.

התלמידים במסלול זה פטורים במהלך הלימודים מקורסי כימיה, פיזיקה ומתמטיקה במדעי החיים ויחוייבו ביותר שעות בחירה.

תלמיד אשר יסיים לימודיו על פי התכנית הדו-חוגית יוכל להמשיך לימודיו לקראת התואר "מוסמך אוניברסיטה" בכל המסלולים לתואר שני בפקולטה למדעי החיים ובבית הספר לכימיה, בתנאי שילמד את הקורסים המומלצים עבור כל מסלול ומסלול.