תכנית משולבת מדעי המחשב עם התמחות בביואינפורמטיקה

סימול 0455

מרכז התכנית: פרופ' ערן הלפרין

ביואינפורמטיקה (Bioinformatics) הוא תחום מדע חדש העוסק בפיתוח טכניקות במדעי המחשב ומימושן כדי לפתור בעיות במדעי החיים. תחום זה התגבש בעשור האחרון עקב הצטברות מואצת של מידע ביולוגי: התפתחות הביוטכנולוגיה ופרוייקט הגנום האנושי יצרו מצב שבו נצברים במהירות מיליארדים רבים של פריטי מידע (החל מסדרות DNA וכלה במבנה חלבונים). כיום ברור כי הדרך היחידה לניצול מושכל של המידע היא על ידי פיתוח כלים וטכניקות חישוביות מתאימות.

בואו לקחת חלק באתגר פענוח המערכות הביולוגיות, עיבוד הנתונים המצטברים מהמחקר הביולוגי המתעדכן בקצב מסחרר ויישומו במדע, ברפואה ובתעשייה. הצטרפו לחזית המחקר המדעי המשלב את תחומי מדעי החיים, יישומי מחשב, מתמטיקה וסטטיסטיקה ומהווה כיום כלי עיקרי בהבנת תהליכים ביולוגיים מורכבים.

במסלול לימודים מוביל זה תוכלו:

• להכיר ולהתמצא בטכניקות הממוחשבות השונות המשמשות היום לאיסוף, עיבוד וניתוח מידע ביולוגי תוך פיתוח אלגוריתמים ומודלים חישוביים.
  • להשתמש בעושר המידע על מנת לנתח תהליכים תאיים ומולקולריים, העומדים בבסיס המחקר הרפואי.
  • להשתלב במחקר המודרני, תעשיית ההיי-טק, הרפואה ופיתוח תרופות.

מטרת הלימודים

הכשרת סטודנטים בעלי ידע בין – תחומי ממוקד, שיוכלו להשתלב בחברות ביואינפורמטיקה וביוטכנולוגיה קיימות ולכן להקים חברות הזנק (Start-up).
חיזוק המחקר הבסיסי והיישומי באוניברסיטה והידוק הקשרים בין קבוצות מחקר מפקולטות שונות.
חיזוק הקשר עם התעשייה בתחום נדרש ומתפתח במהירות.
הצבת אוניברסיטת תל אביב כאחד ממוקדי המחקר וההוראה בתחום בארץ ובעולם.
סיוע וחיזוק לפתיוח תעשייה חדשנית המשלבת מרכיבים של היי-טק (High-tech) לפיתוחים ברפואה, חקלאות ומדעי החיים\ המתמפתחת במהירות רבה בעולם.

• בגמר הלימודים הבוגרים יוכלו להמשיך בתכנית לימודי מוסמך במסלול ביואינפורמטיקה (כפוף לתנאי הקבלה של התכנית).
  • תלמידי התכנית יוכלו להמשיך ללימודי תארים גבוהים במדעי החיים או במדעי המחשב.

מלגות

ציון ההתאמה שלך גבוה מ -710? הינך זכאי/ת למענק הצטיינות »

לייעוץ ולפרטים נוספים

לפירוט תכנית הלימודים