אודות התכנית

התפתחות המדעים הביולוגיים והשימוש בטכנולוגיות חדשות, הביאו לטשטוש גבולות בחלוקה הקלאסית של תת-התחומים במדעים הביולוגיים.

לפיכך, נדרשת כיום גישה רחבה וכוללת לפתרון בעיות יסוד במדעי החיים, המחייבת ידע בין-תחומי ושימוש בטכנולוגיות מגוונות.

לתלמידי התארים המתקדמים דרושה, איפוא, הכשרה רב-תחומית שאינה ממוקדת לתחום מחקרם הספציפי.

התמורות שחלו מחייבות ארגון מחדש, בניה, שיפור והעמקה של תכניות הלימודים לתארים מתקדמים בפקולטה למדעי החיים. על התכניות החדשות לכלול הן לימודים ברמה גבוהה שידביקו את חידושי המדע והטכנולוגיה בכל אחד מן התחומים הקיימים בפקולטה, והן מסגרות הוראה ומחקר בין-תחומיות חדשות.

במסגרת רפורמה זו הוקמה בשנה"ל תשנ"ז (1996/7) המדרשה לתארים מתקדמים    Graduate School) בפקולטה למדעי החיים ומטרתה בניית תשתית של הוראה בין תחומית ברמה מתקדמת, ופיתוח מסלולים בין-תחומיים חדשים לתארים מתקדמים, שישקפו תחומים חדשים בחקר מדעי החיים.

אנו מקווים שהמדרשה תסייע להעמדת דור מדענים חדש שיענה על אתגרי שנות האלפיים במדעי החיים.