המחלקה לנוירוביולוגיה

• נושאי מחקר
  • הליכי סיום
כללי

* דף זה מתייחס לידיעון תשע"ח 2017-18 , באוגוסט 2018 יתפרסם הידיעון לשנת תשע"ט.

הבנת המוח הנה אתגר מרכזי של המדע בזמננו. השאלות העיקריות בחקר המוח מתמקדות בתהליכי התפתחות מערכת העצבים, תפקודה הנורמאלי ותהליכים ניווניים.

המטרות העיקריות של מחקרים המתבצעים במחלקה לנוירוביולוגיה הן:

א. הבנה בסיסית של תהליכים אלה ברמה המולקולרית.

ב. שימוש בגישות ביוטכנולוגיות ותרופתיות חדשניות לאבחון וטיפול במחלות ניווניות ובממאירויות הפוגעות במוח. המחקרים המתבצעים במחלקה עוסקים במנגנוני הפעולה של קולטנים לנוירוטרנסמיטורים וגורמי גדילה, תהליכי שחרור נוירוטרנסמיטורים, פיתוח תרופות חדשות וחקירת דרכי פעולתן, אפיון תהליכי גדילה ומוות של תאים, פיתוח מודלים למחלות נוירודגנרטיביות בחיה השלמה (חיות טרנסגניות).

במחקר המתבצע במחלקה לנוירוביולוגיה מיושמות שיטות חדשניות מתחומי הביולוגיה המולקולרית, הנדסה גנטית, ביואינפורמטיקה, חקר התא, הדמייה, ביוכימיה, ביופיזיקה ואלקטרופיזיולוגיה. המחלקה תקלוט תלמידים המעוניינים ללמוד לתואר שני בפקולטה למדעי החיים במסלולים השונים כולל נוירוביולוגיה, ביוכימיה וביוטכנולוגיה. תנאי קבלה למחלקה: עמידה בדרישות האקדמיות של המדרשה ומציאת מנחה מסגל המחלקה.

מזכירות המחלקה: בניין שרמן, חדר 711   |   טלפון:  03-646372  |  פקס: 03-647643

המחלקה לנוירוביולוגיה  (English) >>