סמינריון בכתב ובע"פ

עבודה סמינריונית - בכתב

במהלך לימודיהם כלל התלמידים חייבים בעבודה סמינריונית אחת בכתב, אשר נחשבת בשקלול הציון הסופי לתואר כ-2 ש"ס. שעות אלו לא נספרות במניין השעות של לימודי הבחירה.

מטרות העבודה הסמינריונית: הכרת תחום מחקר, איסוף חומר רלוונטי לנושא, והגשתו בצורה ממוקדת, ממצה, ולפי סטנדרטים מקובלים. כתיבת סמינריון הינה תרגיל בכתיבה מדעית יוצרת בה התלמיד לומד חומר מדעי ומציגו בדרכו שלו. הציון על העבודה יינתן על (א) ההבנה והניתוח המדעיים  (50%), ו (ב) איכות הכתיבה והצגת הנושא (50%).

הסמינר ייעשה במסגרת הפקולטה למדעי החיים בלבד.

יש להירשם לסמינריון בעזרת בידינג או עד תום תקופת השינויים. מומלץ לבחור נושא לסמינריון במהלך שנת הלימודים, בשיתוף יועץ הסמינריונים של המחלקה בה מעוניין התלמיד לבצע את העבודה.

את העבודה יש להגיש למרצה המנחה את העבודה:

סמסטר א' -  מועד ההגשה: יום א' 14.5.17 י"ח באייר תשע"ז

סמסטר ב' וקורסים שנתיים - מועד ההגשה: יום א' 1.10.17 י"א בתשרי תשע"ח​

תלמיד שלא יגיש את העבודה עד תאריך זה ידווח לו נכשל מנהלי ויחויב בשכ"ל בהתאם לתקנון האוניברסיטאי.

במקרים חריגים ועל פי שיקול דעתה, רשאית הוועדה הפקולטטית לאשר הארכה קצרה (כחודש) לתלמידים אשר יוכיחו סיבה מספקת לאיחור במועד ההגשה.

חשוב להבהיר כי דחיית מועד הגשת עבודות לשנה העוקבת כרוכה בתשלום דמי גרירה.

הרשמה מחדש לסמינריון בשנה"ל הבאה תחייב תשלום שכ"ל עבור שעות אלו.

על פי הנחיות האוניברסיטה יש להעביר למזכירות החוג את ציוני העבודות בתקופה שלא תעלה על שלושה חודשים ממועד המסירה הרשמי. דין עיכוב במתן ציון עבודה כדין איחור במסירת ציוני בחינות.

הנחיות להגשת סמינריון בכתב

סמינריון בעל-פה

בנוסף להגשת עבודה סמינריונית בכתב, ניתן לקבל נקודת זכות אחת  במסגרת שעות הבחירה על הצגת סמינריון בעל-פה, ובתנאי שההצגה תינתן בפורום של לפחות 8 סטודנטים ו\או חוקרים מהפקולטה.

מטרת הסמינריון: הצגה של פרויקט מחקר או עבודה סמינריונית במסגרת של הרצאה מדעית לפי כללים מקובלים, כמפורט להלן.

• מסגרת ההרצאה:  30 דקות  + -105 דקות לשאלות ודיון.

הנחיות להגשת סמינריון בע"פ

הנחיות האוניברסיטה בנוגע לציטוט בעבודות אקדמיות